Σημείωμα Δρ Παναγιώτη Δασκαλάκη

Διευθυντή Διατομεακής Μονάδας Μαστού

Ως ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου και μένοντας ο ίδιος πιστός και ενεργός στις πεποιθήσεις και ενέργειές μου, προς την κατεύθυνση δημιουργίας και ανάπτυξης και άλλων ολοκληρωμένων Κέντρων Μαστού (και όχι απλών Ιατρείων Μαστού), δηλαδή, με λίγα λόγια τέτοιων κέντρων, τα οποία να προσφέρουν ολιστική (πλήρη ογκολογική και ψυχική) βοήθεια στην γυναίκα ασθενή, όπως άλλωστε και το δικό μας, πράττει ανελλιπώς, από το 1974.

Θα ήθελα να απευθύνω την ανοιχτή πρόσκλησή μας, προς την κάθε γυναίκα που θέλει είτε, να θεραπευθεί, γιατί αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, είτε να λάβει μία έγκυρη απάντηση, σχετικά με κάποιο «σκοτεινό» σημείο που έχει προκύψει αναφορικά με την κατάστασή των μαστών της, είτε ακόμα να εξετασθεί σε προληπτική βάση, να κλείσει άμεσα, κάποιο ανάλογο ραντεβού με το Κέντρο μας.

Η ύπαρξη και η επιτυχής λειτουργία του Κέντρου επί 50 συναπτά έτη, μας έχει προσφέρει απεριόριστη εμπειρία πάνω στις παθήσεις μαστού αλλά και την δυνατότητα να χειριζόμαστε, ολοκληρωμένα, κάθε είδους και κάθε βαθμού δυσκολίας, περιστατικά με πρόβλημα στο μαστό.

Επίσης, η ίδια μακρόχρονη εμπειρία σε χιλιάδες γυναίκες που έχουν εξετασθεί μέχρι τώρα στο Κέντρο μας (άνω των 124.000), μας έχει δώσει την ευχέρεια να συντονίζουμε επιτυχώς, μεγάλης κλίμακας προγράμματα προληπτικού ελέγχου γυναικών για τον καρκίνο του μαστού. Ενδεικτικά, να αναφέρω μόνο, ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που επισκέπτονται το Κέντρο μας, ανελλιπώς, τα τελευταία 40 έτη, για απλό προληπτικό έλεγχο!

Τέλος, ο συνεχής ιατρικός τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της Μονάδας, η υψηλού επιπέδου σύγχρονη ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα με ανθρώπινη ζεστασιά, η αδιάκοπη επιστημονική έρευνα του αντικειμένου και η συνεχής δια βίου εκπαίδευση όλου του προσωπικού, είναι σημεία αδιαπραγμάτευτα και αυτονόητα για εμάς όλους και σαφώς, δεν χρήζουν καμίας ειδικής προβολής ή διαφήμισης.

Π. Δασκαλάκης