Αννέζω Ε. Μαρινάτου

MD,  MSc,  PhD

Επιμελήτρια Α’
της Διατομεακής Μονάδας  Μαστού  του Γ.Ν.Μ. ” Έλενα Βενιζέλου”

Ειδικότητες

  • Γενικός  Χειρουργός
  • Ειδικός  Χειρουργός  Μαστού

Βιογραφικό

Η Αννέζω Μαρινάτου είναι γενική χειρουργός, χειρουργός Μαστού και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1998 αποφοίτησε από το λύκειο Θρακομακεδόνων με Άριστα και από το 1999 μέχρι το 2005 φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εν συνεχεία, από το 2006 μέχρι και το 2008 διενήργησε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κ.Υ. Πάρου, κατόπιν τρίμηνης εκπαίδευσης στο Παθολογικό, Χειρουργικό και Καρδιολογικό Τμήμα και στα αντίστοιχα Εξωτερικά ιατρεία και ιατρεία Επειγόντων περιστατικών στο Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο». Από το 2008 μέχρι και το 2014 υπήρξε ειδικευόμενη βοηθός στο Χειρουργικό Τμήμα του ΕΣΥ στο Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο».

Το 2014 απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής ειδικότητας και παρέμεινε για ένα ακόμα έτος στο Χειρουργικό Τμήμα του ΕΣΥ του Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο ως χειρουργός .

Το 2010 ξεκίνησε τη Διδακτορική της Διατριβή στην Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Μελέτη της επίδρασης των επιπλοκών των χειρουργικών επεμβάσεων στο παχύ έντερο στην ποιότητα ζωής των ασθενών» την οποία και ολοκλήρωσε με Άριστα το 2015. Παράλληλα, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στη Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το 2016 διορίστηκε ως Επικουρικός Ιατρός σε θέση χειρουργικής στο Γ.Ν.Α. «Ελπίς», διενεργώντας πλήθος επεμβάσεων στο φάσμα της γενικής χειρουργικής.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα διατελεί γενικός χειρουργός στο Γ.Ν.Μ. « Έλενα Βενιζέλου» στο Διατομεακό Τμήμα Μαστού με βαθμό Επιμελήτριας Α.

Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει πάνω από 100 επιστημονικά συνέδρια και μετεκπαιδευτικά μαθήματα που αφορούν στη χειρουργική και την αντιμετώπιση του καρκίνου. Έχει επίσης στο ενεργητικό της δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνόγλωσσα περιοδικά και πάρα πολλές επιστημονικές εργασίες τις οποίες παρουσίασε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλά επιστημονικά συνέδρια κι έχει συγκεντρώσει βραβεία κι επαίνους για την επιστημονική της συμβολή.